maandag 13 april 2015

Derby in Manchester

Gister was de grote derby in Manchester. De strijd gaat altijd om of Manchester nou rood of blauw is. United bewees dat Manchester rood is, door met 4-2 van City te winnen. Een grote uitslag waar coach Louis van Gaal erg blij mee is. “Het geeft wat meer vertrouwen in het team”, aldus Van Gaal. 

United staat 3e in de Barclays Premier League, City staat 4e met een paar punten achter United. De eerste 3 in de Engelse competitie gaan gelijk naar de poulfases, de andere moeten zich bewijzen in de kwalificatierondes om door te gaan. De derde plek is dus heel belangrijk voor beide clubs uit Manchester. Wie er kampioen van de BPL wordt is eigenlijk al bekend. Met nog een paar wedstrijden te spelen staat de Londense club Chelsea bovenaan. Op de 2e plek in de ranglijst staat Arsenal. De Gunners spelen dit seizoen beter dan de voorgaande jaren. Vorig jaar eindigde het team op de 4e plek. Net buiten de groep die rechtstreeks geplaatst wordt. City doet het dit jaar slechter dan de voorgaande jaren. Vorig jaar waren ze kampioen van de BPL en dit jaar staan ze op een magere 4e plaats. Daarna volgen 3 clubs die strijden om de 5e en 6e plaats (dus een plek in Europa), dat zijn Tottenham Hotspur, Liverpool en Southampton.

De Engelse competitie is moeilijk en heel spannend. Naar onze zeggen is de Barclays Premier League de zwaarste competitie. Jammer genoeg doen de Engelse clubs het in Europa niet goed. Alle Engelse teams zijn uitgeschakeld in de Champions League en de Europa League. Terwijl de Engelse competitie wel ster spelers heeft. De La Liga doet het in Europa een stuk beter. Met 3 teams (Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid) in de Champions League en met 1 team in de Europa League (Sevilla).

1 opmerking: