zondag 12 april 2015

Het succes van de Rode Duivels

België (ook wel bekend als de Rode Duivels) is terug aan het klimmen naar de top. Ze staan nu 3e op de FIFA ranglijst. Ze hebben ook een sterren selectie, met de uitblinkers zoals Vincent Kompany, Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne en Eden Hazard. Ze staan boven aan poule B met een doelsaldo van 12 goals gemiddeld. 13 goals voor en 1 tegen.

Je kan wel zeggen dat Courtois goed bezig is. Dat kan je zien in Engeland, Thibaut staat eerste met Chelsea. Chelsea heeft weinig tegendoelpunten. Courtois heeft de concurrentie strijd met Petr Cech gewonnen.

Ze hebben niet alleen een sterke keeper, ook is hun verdediging erg sterk. Als centrale verdedigers heb je bijvoorbeeld Vincent Kompany. Hij is aanvoerder van de Rode Duivels en de Engelse topclub Manchester City. Hij heeft vaak een vaste basisplaats voor de keeper. Met zijn lengte van 1.93 meter kom je er niet gauw langs. Kompany is zeer belangrijk voor zijn team. Verder staat Nicolas Lombaerts vaak naast de captain. Hij is een ervaren speler bij Zenit Sints Petersburg. Hij is al 30 jaar, maar nog steeds topfit. De backs zijn Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Beide Belgen hebben bij de Nederlandse club Ajax gevoetbald. Jan Vertonghen heeft een contract bij Tottenham Hotspur. Deze club speelt in de allerhoogste divisie van het Engelse Voetbal. Hij heeft een vaste basisplaats bij de Spurs. De andere back, Toby Alderweireld, heeft ook wat clubs achter de rug. Hij heeft een contract bij Atletico Madrid, alleen is de concurrentie in Spanje te groot. Daarom is hij dit seizoen verhuurd aan de Engelse club Southampton. Bij Southampton spelen onder andere Graziano Pellè en Dusan Tadic. Beide oud Eredivisie topspelers, spelen nu onder leiding van Ronald Koeman. Toby Alderweireld is niet altijd zeker van een basisplaats bij de Engelse club.

België heeft de keuze uit allemaal topspelers op het middenveld. Toch springen er wel een paar er echt uit. Zoals Kevin de Bruyne. Kevin speelt bij in de Bundesliga. Vfl Wolfsburg staat 2e op de ranglijst en hij heeft dit seizoen al 9 doelpunten gemaakt voor zijn club. Kevin is een aanvallende middenvelder en beschikte dus ook meer over aanvallende kwaliteiten dan over verdedigende kwaliteiten. Een andere topspeler is Axel Witsel. Hij is een basisspeler bij Zenit Sint Petersburg dat in de Russische League speelt. Het is niet echt een doelpunten maker, maar daar heb je Marouane Fellaini voor. Hij speelt bij Manchester United en maakt daar ook wat goaltjes. Naar een iets minder seizoen (13-14), herpakt hij zich dit seizoen weer onder leiding van de Nederlandse coach Louis van Gaal.

De aanval van België is net een draaiende machine dat nooit opgeeft. Met een geweldige aanval waar je van kan dromen. Met grote spelers zoals Eden Hazard. Eden speelt bij de Engelse grootmacht Chelsea. Hij is daar vaste basisspeler en ook nog is een fantastische doelpunten machine. Met maar liefst 12 goals dit seizoen voor Chelsea, is hij een geweldige een linksbuiten/linksmiddenvelder. Hazard is van grote waarde bij de Rode Duivels. Naast Hazard kan de Belgische ploeg kiezen tussen 2 spitsen, Romelu Lukaku en Christian Benteke. Beide spelen ze in de Barclays Premier League. Romelu Lukaku heeft meer goals voor de Rode Duivels gemaakt. Hij is wel 1.90 en dat is heel groot voor een spits. Hij is van groots belang bij Everton. Rechtsbuiten staat vaak Dries Mertens. Dries Mertens is in de Eredivisie groot geworden. Hij speelde een paar seizoenen bij FC Utrecht. Later kwam de transfer van FC Utrecht naar de Eindhovense club PSV. Bij PSV had hij zich bewezen en verdiende een droomtransfer naar Napoli. Bij Napoli is hij belangrijk voor het scoren van doelpunten.


Wij denken dat de Rode Duivels ver gaan komen bij het EK in 2016 in Frankrijk, ook hebben ze de 3e plek in de FIFA ranglijst duidelijk verdient.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten